21 Februara, 2024

Lica koja su uhapšena u akciji “Kode” prokrijumčarila su 20 kilograma kokaina, 130 kilograma marihuane, 52.000 komada tableta ekstazija, 60 kilograma amfetamina, određenu količinu heroina i supstanci za proizvodnju droge, izjavio je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Šehovac je rekao da je 12 lica predato na postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, a utvrđeno je da protivpravna imovinska korist stečena prilikom izvršenja krivičnih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa droge iznosi 2.750.000 KM.

On je dodao da je pronađeno i jedno jedno putničko vozilo koje je u januaru ukradeno na području Rogatice.

Prema njegovim riječima, prilikom ove akcije izvršeni su pretresi na 27 lokacija na području opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Pale, Istočni Stari Grad, Banjaluke i na području Kantona Sarajevo.

Šehovac je napomenuo da su akciju sproveli zajedno sa Upravom za teški i organizovani kriminalitet i Evropolom, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu gdje su prilikom realizacije te akcije slobode lišili 14 lica.

“Nastavićemo da se suprostavljamo svim vrstama krivičnih djela i svakako ćemo nastaviti da radimo na suzbijanju nedozvoljene proizvodnje i prometa droge, kao i na razbijanju krimogenih grupa koje djeluju na ovom području“, istakao je Šehovac.

Akcija “Kode” provedena je prije dva dana. Prema nezvaničnim saznanjima Srne, uhapšeni su Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović, Emina Mašić, Dalibor Bambarez, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor za osam uhapšenih, i to za lica čiji su inicijali B.R, B.M, D.B, A.H, D.C, E.M, I.C i D.P. zbog sumnje da su počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prikrivanje.

admin

By admin

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *