21 Februara, 2024

Kantonalna uprava za inspekcije poslove (KUIP) KS obavila je kontrolu eneretskog napitka Prime u tri privredna subjekta koji su uvoznici tog napitka te maloprodajnim jedinicima koje posluju u njihovom sastavu.

Kako su iz KUP-a kazali, subjektima je naređeno da povuku ovo energetsko piće Prime zbog propusta u deklaraciji.

“S obzirom da je inspektor za hranu konstatovao da hidratacijsko piće Prime, koje je pronađeno u prometu, nije deklarisano u skladu sa Pravilnikom o pružanju informacija potrošačima o hrani (“Službeni glasnik BiH” broj: 68/13), zapisnički je naložio da se ista povuku iz prometa, dok se propisno ne deklarišu. Jedan od sarajevskih uvoznika je samoinicijativno poslao uzorak na analizu zdravstvene ispravnosti proizvoda za koju će rezultati biti poznati naknadno”, naveli su, prenosi N1.

Iz inspekcije kažu da sporna kofeinska verzija koja je povučena sa slovenačkog tržišta nije pronađena kod kontrolisanih poslovnih subjekata.

“U postupku provedenih inspekcijskih nadzora zapisnički je konstatovano da je u prometu zatečeno hidratacijsko piće bez kofeina i L-teanina “Prime Hidration”, dok kontrolisani uvoznici nisu uvozili i prometovali energetski napitak “Prime Energy”, koji je prethodno zabranjen u Sloveniji i Hrvatskoj, a zbog nedozvoljenih supstanci u svom sastavu (visok nivo kofeina i sastojka L-teanina koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima”, objasnili su.

admin

By admin

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *